Vi stöttar BRIS 2019

Vi fortsätter att stötta BRIS även detta år
Publicerat i Uncategorized

Vi stöttar BRIS även 2018

För oss är det superviktigt att stötta BRIS som gör ett mycket viktigt arbete för barn och ungdomar.

Publicerat i Uncategorized

Handledarkurser före sommaren

Datum för handledarkurser i maj

Lördag 5/5 9:00-12:30

Tisdag 15/5 17:30-21:00

Tisdag 29/5 17:30-21:00

Lördag 2/6 9:00-12:30

För anmälan ring kontoret: 0522-15710 eller maila: falcks@live.se  eller boka direkt här på hemsidan 🙂

Tänk också på att man behöver ansöka om körkortstillstånd till eleven samt handledarblankett till handledaren/handledarna för att få övningsköra. Det går att göra direkt via korkortsportalen.se.

Välkommen!

Publicerat i Uncategorized

Extradatum för handledarkursen!

Nu finns det fler datum att boka för handledarkurs i Mars & April:

Lördag 25/3 9:00-12:30

Tisdag 28/3 17:30-21:00

Tisdag 11/4 17:30-21:00

Lördag 22/4 9:00-12:30

För anmälan ring kontoret: 0522-15710 eller maila: falcks@live.se

Tänk också på att man behöver ansöka om körkortstillstånd till eleven samt handledarblankett till handledaren/handledarna för att få övningsköra. Det går att göra direkt via korkortsportalen.se.

Välkommen!

Publicerat i Uncategorized

Handledarkurs

För er alla som vill passa på att gå handledarkursen innan jul kommer vi att köra sista kursen nästa vecka:

Tisdag 20/12 17:30-21:00

Efter det kommer vi att ha ett litet jul och nyårs uppehåll men startar igång igen i början av januari:

Tisdag 3/1 17:30-21:00

För anmälan och mer information ring kontoret: 0522-15710 eller maila: falcks@live.se.

Publicerat i Uncategorized

Kommande handledarkurser 2016

Handledarkurser 2016

Kommande handledarkurser 2016 (anmälan krävs) Vi varvar lördag förmiddag med tisdag kväll för att det skall passa dig så bra som möjligt!

Tisdagen den 26 april  17:30-21:00

Lördagen den 7 maj 9:00-12:30

Tisdagen den 17 maj  17:30-21:00

Tisdagen den 24 maj  17:30-21:00

Fler datum kommer kontinuerligt 🙂

För att övningsköra privat för bil så behöver man gå en handledarkurs och vi har flera kursdatum framöver som du är välkommen att anmäla dig på. Både eleven som skall övningsköra och handledaren behöver gå handledarkurs/introduktionskurs. Kommande handledarkurser 2016. (För att övningsköra med MC behövs ej handledarkurs) Har du som handledare redan gått kursen de senaste 5 åren så behöver du inte gå den igen. Är du osäker på när du gick kursen så ring 0771- 818181 transportstyrelsen De har datumet registrerat.

För att delta på kursen så behöver du anmäla dig och betala kursen i förväg! Vi behöver namn, personnummer och telefonnummer till varje deltagare, du kan ringa (0522-15710) eller mejla oss (falcks@live.se) går givetvis bra! Du behöver även ta med leg/pass/körkort som identifikation till kursen.

Material och syntest ingår! Ta med dig ditt leg så kan vi ta ditt syntest samtidigt som du går handledarkursen, eller kom förbi någon annan dag som passar dig. Vi har blanketter på plats på Trafikskolan Fika och lite raster ingår såklart också i kursen.

David Falck, vår utbildningsledare, som leder handledarkursen/introduktionskursen är mycket populär för sina pedagogiska och roliga kurser med många konkreta tips som ni kan ha stor användning av när ni övningskör hemma! Han har jobbat som trafiklärare i 16 år och  drivit FALCKs Trafikskola i 11 år så har ni några frågor om trafik är han den bästa att fråga :-)

Du är mycket välkommen att gå handledarkursen hos oss!!

Handledarkurser

handledarkurser 2016

För att övningsköra med MC behövs ej handledarkursen. Man behöver dock ansöka om handledarskap och det kan man gör direkt på korkortsportalen.  Läs mer på vår hemsida under fliken utbildningar MC.

Publicerat i Uncategorized

BRIS

Bris 2016

Bris 2016

 

BRIS

FALCKs Trafikskola stödjer årligen BRIS då vi vill stötta ungdomar och barn.

Här kan du gärna läsa mer om deras verksamhet:

”Vi är en politiskt och religiöst obunden barnrättsorganisation. Vår verksamhet kretsar kring stöd och hjälp till utsatta barn och unga. Men vårt uppdrag sträcker sig längre än så.

Vi jobbar för att förbättra barns och ungas villkor och rättigheter. Med utgångspunkt från barnens berättelser driver vi opinionsarbete för att få politiker och beslutsfattare att uppmärksamma barnrättsfrågor. Vi är en remissinstans för lagförslag som påverkar barn och unga och vi ingår i ett nätverk med andra barnrättsorganisationer”

Ringa, mejla eller chatta

Barn och unga kan ringa till Bris telefon 116 111, skriva till Bris-mejlen eller i Bris-chatten på vår hemsida bris.se. Alla barn som hör av sig till oss får prata med en utbildad och erfaren kurator. Man får vara anonym och kuratorn har tystnadsplikt. Den som vill får prata med samma kurator flera gånger. Ibland behövs mer eller snabbare hjälp än vad vi kan erbjuda och då lotsar vi vidare till den hjälp som behövs här och nu. Att ringa är gratis och syns inte på telefonräkningen.

Även vuxna kan få hjälp av oss i frågor som rör barn. På våra webbsidor För vuxna- om barn finns stöd och information kring frågor som oss ofta möter i stödverksamheten. Till vår vuxentelefon – om barn, 0771-50 50 50 kan vuxna ringa med frågor om egna eller andras barn. Samtalen besvaras av en kurator och det går att vara anonym. Läs mer om vårt stöd till vuxna här.

Brisakademin

Brisakademin ger dig fördjupade kunskaper om barns rättigheter samt konkreta verktyg för hur du möter barn i behov av stöd. Vår unika erfarenheten av samtal med barn är ett viktigt innehåll i alla våra föreläsningar och utbildningar. Vi vänder oss till vuxna som i sitt arbete eller engagemang möter barn och unga. Vi har lång erfarenhet av att utbilda socialtjänst, skola och rättsväsende men föreläser även för privata näringslivet och ideella organisationer. Mer information om våra utbildningar hittar du på bris.se/brisakademin

 

Publicerat i Uncategorized

Kommande handledarkurser 2016

Kommande handledarkurser 2016

För att övningsköra privat så behöver man gå en handledarkurs och vi har flera kursdatum framöver som du är välkommen att anmäla dig på. Både eleven som skall övningsköra och handledaren behöver gå handledarkurs/introduktionskurs. Kommande handledarkurser 2016.

Lördagen den 30 januari 9:00-12:30

Lördagen den 13 februari 9:00-12:30

Tisdagen den 23 februari 17:30-21:00

Har du som handledare gått kursen de senaste 5 åren så behöver du inte gå den igen. Är du osäker på när du gick kursen så ring 0771- 818181 transportstyrelsen De har datumet registrerat.

För att delta på kursen så behöver du anmäla dig i förväg! Vi behöver namn, personnr och telefonnummer till varje delatagare, du kan ringa (0522-15710) eller mejla oss (falcks@live.se) går också bra

Material och syntest ingår! Ta med dig ditt leg så kan vi ta ditt syntest samtidigt som du går handledarkursen, eller kom förbi någon annan dag som passar dig. Vi har blanketter på plats på Trafikskolan 🙂 Fika och lite raster ingår såklart också i kursen.

David Falck, vår utbildningsledare, som leder handledarkursen/introduktionskursen är mycket populär för sina pedagogiska och roliga kurser med många konkreta tips som ni kan ha stor användning av när ni övningskör hemma! Han har jobbat som trafiklärare och  drivit FALCKs Trafikskola i 11 år så har ni några frågor om trafik är han den bästa att fråga 🙂

Välkommen att gå handledarkursen hos oss!!

David Falck

David Falck

Publicerat i Uncategorized

Presentkort

Presentkort

Vi har tagit fram mycket fina presentkort som du både kan köpa och önska dig i julklapp. Kan vara på valfri summa eller på valfritt paket 🙂 Friheten att få ett körkort är det många som  önskar sig!

Det kan användas på alla våra varor och tjänster. Startpaket, körlektioner, teorilektioner, RISK 1, omkörningslektion, uppkörning + hyra av bil, böcker, övningskörningskylt, AM utbildning, handledarutbildning osv.

Kom gärna in till oss om du har särskilda funderingar eller önskemål så hjälper vi dig!

 

Presentkort

Så länge hoppas vi att du njuter av förberedelserna inför julen lucia, advent och allt annat mysigt 🙂

Publicerat i Uncategorized

Ny skylt

Ny skylt

Det finns ett mycket bra förslag om en ny skylt som varnar bilister för fotgängares mobilanvändning!

Ny skylt!

Nya trafikskyltar på flera platser i Stockholm väcker uppmärksamhet på nätet. Varningsskylten föreställer två personer, en man och en kvinna, som promenerar med blickarna fästa vid sina mobiltelefoner. Fenomenet kan vi även tydligt se här i Uddevalla. För alla som undrar om ursprunget är det två kreatörer på reklambyrå som ligger bakom denna ny skylt. Jacob Sempler och Emil Tiisman vill uppmärksamma mobilberoendet.

– Jag är ju själv skadligt beroende av sociala medier. Och en dag på väg till jobbet höll jag på att bli överkörd för att jag gick och stirrade ner i telefonen som en sjuk person. Då slog det mig att jag ju inte är ensam med det här beteendet, säger Jacob Sempler till Metro.

– Vi på trafikkontoret håller med om att det är viktigt att inte titta ner i sin smartphone i trafiken, men vi kommer inte att ha möjlighet att sätta upp några officiella skyltar, de finns inte med i trafikmärkesförordningen. Det här är otillåtet, säger Erik Johansson, presstalesperson på trafikkontoret i Stockholms stad, till Dagens Media.

Tidigare har man pratat mycket om bilisters mobilanvändning men nu är även fotgängares mobilanvändning på tapeten. Som oskyddad trafikant kan det vara mycket viktigt att se över sina mobilvanor när man vistas i trafiken. Det är extra viktigt nu på vintern att hålla uppsikt, dels för att det är mörkt och man är mindre synlig men även för att bilister och andra fordon har svårare att stanna  pg av halt väglag. Ny skylt för detta kan behövas! Ta hand om dig när du vistas i trafiken.

Dock är dom nya skyltarna inte officiella om kommer tyvärr att tas ner, de finns inte med i trafikmärkesförordningen.

Läs mer här om du är intresserad: Ny skylt!

Publicerat i Uncategorized
Lärarledd teoriutbildning
2 ggr/veckan 16:15-17:35