Ny skylt

Ny skylt

Det finns ett mycket bra förslag om en ny skylt som varnar bilister för fotgängares mobilanvändning!

Ny skylt!

Nya trafikskyltar på flera platser i Stockholm väcker uppmärksamhet på nätet. Varningsskylten föreställer två personer, en man och en kvinna, som promenerar med blickarna fästa vid sina mobiltelefoner. Fenomenet kan vi även tydligt se här i Uddevalla. För alla som undrar om ursprunget är det två kreatörer på reklambyrå som ligger bakom denna ny skylt. Jacob Sempler och Emil Tiisman vill uppmärksamma mobilberoendet.

– Jag är ju själv skadligt beroende av sociala medier. Och en dag på väg till jobbet höll jag på att bli överkörd för att jag gick och stirrade ner i telefonen som en sjuk person. Då slog det mig att jag ju inte är ensam med det här beteendet, säger Jacob Sempler till Metro.

– Vi på trafikkontoret håller med om att det är viktigt att inte titta ner i sin smartphone i trafiken, men vi kommer inte att ha möjlighet att sätta upp några officiella skyltar, de finns inte med i trafikmärkesförordningen. Det här är otillåtet, säger Erik Johansson, presstalesperson på trafikkontoret i Stockholms stad, till Dagens Media.

Tidigare har man pratat mycket om bilisters mobilanvändning men nu är även fotgängares mobilanvändning på tapeten. Som oskyddad trafikant kan det vara mycket viktigt att se över sina mobilvanor när man vistas i trafiken. Det är extra viktigt nu på vintern att hålla uppsikt, dels för att det är mörkt och man är mindre synlig men även för att bilister och andra fordon har svårare att stanna  pg av halt väglag. Ny skylt för detta kan behövas! Ta hand om dig när du vistas i trafiken.

Dock är dom nya skyltarna inte officiella om kommer tyvärr att tas ner, de finns inte med i trafikmärkesförordningen.

Läs mer här om du är intresserad: Ny skylt!

Publicerat i Uncategorized
Lärarledd teoriutbildning

2 ggr/vecka
16:15-17:35